Exemple de proiecte realizate independent sau in colaborare

THARVEST
: „Interinfluenta turbinelor hidraulice stabilizate cu ax de rotatie vertical de tip ACHARD – THARVEST”, Parteneri: Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea ”Politehnica” din Bucuresti, Academia Romana – Filiala Timisoara). In cadrul proiectului Tharvest (www.tharvest.ro) am realizat la comanda echipamentul “Modulul Singular de Turbina Achard”.

         

iSmartFlow: „Development Of A Swirling Flow Control Technique For Francis Turbines Operated At Partial Discharge”, Parteneri: Academia Romana – Filiala Timisoara (ARFT), Universitatea Politehnica din Timisoara (UPT), Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Eftimie Murgu din Resita (UEMR), Hidroelectrica S.A. Sucursala Hidrocentrale Caransebes,RoAdaptech: „Realizarea de Standuri si Machete Experimentale Destinate Zonei Didactice sau de Cercetare, Customizabile in Functie de Cerintele Beneficiarului si Folosind Rezultate ale Cercetarii Romanesti, Acronim: RoAdaptech”, proiect propriu finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”. Proiectul s-a finalizat cu realizarea a 37 de standuri experimentale inovative in domeniile „hidraulica si ingineria vantului” si „Electronica analogica digitala”. Hidroelectrica S.A. – Sucursala Hidrocentrale Cluj).
In cadrul proiectului iSmartFlow am colaborat la realizarea diferitelor componente si sisteme ale standului experimental pentru investigarea curgerilor cu vartej, fapt ce a condus la includerea in catalogul de produse al companiei noastre a standului elaborat in cadrul proiectului, notat in catalog “SES 102: Stand pentru studiul vartejului sfoara/funie”.

            

RoAdaptech: „Realizarea de Standuri si Machete Experimentale Destinate Zonei Didactice sau de Cercetare, Customizabile in Functie de Cerintele Beneficiarului si Folosind Rezultate ale Cercetarii Romanesti, Acronim: RoAdaptech”, proiect propriu finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”. Proiectul s-a finalizat cu realizarea a 37 de standuri experimentale inovative in domeniile „Hidraulica si ingineria vantului” si „Electronica analogica digitala”.

Proiectul “Dolphin“: Centrul de Cercetare Hidrodinamica si Structuri Navale functioneaza din anul 2001 in cadrul Facultatii de Nave de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati si reprezinta o structura unitara si omogena, creata pentru a contribui atat la dezvoltarea fundamentelor stiintifice, cat si la realizarea unor cercetari aplicative necesare proiectarii optime a navelor si structurilor marine plutitoare. In colaborare cu “Cussons Technology”, am participat la realizarea Bazinului de Carenare (www.proiect-dolphin.ro) din cadrul Universitatii Dunarea de Jos din Galati, Facultatea de Arhitectura Navala


Gradina Botanica
Nascut din ideea ca omul evolueaza prin cunoastere, proiectul a propus realizarea unui spatiu expozitional interactiv cu tematica educationala in Gradina Botanica din Bucuresti. In cadrul proiectului realizat de Sangari si Universitatea din Bucuresti au fost dezvoltate si expuse platforme educationale pe care vizitatorii au fost incurajati sa le manipuleze, observand rezultatele fiecarei actiuni. Astfel, pornind de la studiul fenomenelor simple ce stau la baza lumii naturale, continuand cu manifestarea acestora in conditii create de om si terminand cu aplicatiile complexe ale acestora, expozitia a invitat la intelegerea lumii inconjuratoare prin cercetare, experimentare si corelare. Expozitia temporara a dorit sa promoveze educatia bazata pe experiment ca fundament al metodei stiintifice, prezentand in acelasi timp notiunile stiintifice de baza intr-un mod accesibil si captivant.

            


Sistem de monitorizare conducte
Proiect propriu, dezvoltat si finantat independent din fonduri proprii, sistemul de monitorizare in timp real a debitului de apa consumat de agregate si a regimului de presiuni din conducta a fost instalat la amenajarile hidroelectrice Valsan si Vidraru (researchgate.net).

         


Veolia
Proiectul realizat impreuna cu Veolia Apa-Servicii a constat in realizarea „Modelului fizic al sistemului hidraulic Nod Popesti – Caseta Colector B7 si Camera de siguranta – Colector A3”.

          


SOLECT: „Imbunatatirea mediului de deshidratare a namolului provenit din procesul de epurare a apelor uzate la SEAU Glina prin optimizarea sistemului de captare si tratare a efluentilor locali / SOLECT”, proiect al Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti. In cadrul proiectului am realizat modelul experimental pentru realizarea obiectivelor proiectului, obținut prin reducerea la scara prin metodele de similitudine în scopul validarii modelelor numerice.

     


Instalatie experimentala adsorbtie si desorbtie
„Instalatie experimentala adsorbtie si desorbtie, cu sistem de monitorizare si control”, beneficiar Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Energetica, echipament realizat la comanda, pe baza proiectului beneficiarului.